spekter.no>Terje Moe Gustavsen er død
  • Terje Moe Gustavsen. Her på en samferdselskonferanse i Spekter-regi (foto: Thomas T. Kleiven)
    Terje Moe Gustavsen. Her på en samferdselskonferanse i Spekter-regi (foto: Thomas T. Kleiven)
  • Fra generalforsamling i NAVO 1996: Terje Moe Gustavsen var leder for statstjenestemannskartellet og Lars Haukaas var administrerende direktør i NAVO.
    Fra generalforsamling i NAVO 1996: Terje Moe Gustavsen var leder for statstjenestemannskartellet og Lars Haukaas var administrerende direktør i NAVO.

- Det er med stor sorg Spekter har mottatt meldingen om at vår tidligere kollega og gode venn Terje Moe Gustavsen brått og altfor tidlig har gått bort, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Spekter.

Terje var som leder av Statstjenestemannskartellet på 90-tallet en viktig aktør ved etableringen av NAVO (nå Spekter) og bidro i betydelig grad med å etablere grunnlaget for både Spekters forhandlingsmodell og vårt overordnede avtaleverk.

 - Terje var utpreget rettferdighetsorientert og verdibasert. Han var fremtidsrettet, og bidro betydelig til å omstille offentlig sektor. Terje fant balansen mellom å gå inn i den nye tid, og samtidig kjempe for medlemmenes arbeidsplasser, rettigheter og verdighet i krevende omstilling da han ledet Statstjenestemannskartellet, sier Bratten.

I to perioder på 2000-tallet var Gustavsen ansatt i Spekters administrasjon. I denne fasen var han med på å bygge opp Spekters politiske plattformer.

- Terje oppnådde så høy respekt som en real og byggende tillitsvalgt, at vi var stolte da vi klarte å rekruttere han til Spekter da han gikk av som samferdselsminister i 2001. Han var med sin politiske erfaring og forståelse, klokskap, analytiske evner og kreativitet en uvurderlig ressurs. sier tidligere administrerende direktør i Spekter, Lars Haukaas.

Administrasjonen i Spekter er i dyp sorg over å ha mistet en tidligere kollega og for mange av oss en kjær venn.

Nekrolog over Terje Moe Gustavsen i Aftenposten 9. mai skrevet av Anne-Kari Bratten og Lars Haukaas