spekter.no>Spekter mener>Piskesnerten
Faksimile fra portrettintervjuet av Anne-Kari Bratten i DN Magasinet 14. september 2013
Faksimile fra portrettintervjuet av Anne-Kari Bratten i DN Magasinet 14. september 2013

"Spekter-sjef Anne-Kari Bratten pisker norsk arbeidsliv med et enkelt og blytungt budskap: Vi må arbeide mer", skriver Dagens Næringsliv i et portrettintervju i Magasinet 14. september 2013.

- I Norge tror vi at alt kommer opp fra havbunnen, men vi eier jo ingen Sareptas krukke. Hvem skulle trodd da jeg gikk på Blommenholm skole og leste Maria Gripe-bøker at jeg en dag skulle sitte her oppe og snakke med deg om handlingsregelen? Opp fra havbunnen kommer det mye fint, men det kommer jo ikke folk opp av borehullene. Og når folk heller vil ha fri på fredager enn en lønnsøkning på 20 prosent, har vi kjempeproblemer med å få dem til å jobbe. Lønnsveksten i Norge de siste ti årene har vært på 60 prosent! Folk er mette, og de vil heller ha fri enn å jobbe. Men det går bare ikke. Folk må jobbe mer, sier Bratten til avisen.

"Anne-Kari Bratten utstråler en lavmælt eruptivitet. Hun er en superkalkulatorisk hulder. Hun har en helt usedvanlig nerdete klisterhjerne der 80-tallets slagere ligger lagret ordrett sammen med strikkeoppskrifter, hensvunne sportsresultater, en bråte firesifrede stillingskoder i staten samt ethvert desimal og ethvert komma i alle de finspikkede tariffavtalene hun har vært med på å snekre sammen", skriver journalisten.

Intervjuet med Anne-Kari Bratten kan leses i DN Magasinet lørdag 14. september.

Les også nærmere om Brattens forhold til bøker og samfunnsutviklingen i Aftenposten 22. september: Klar for klassekamp