spekter.no>Spekter mener>Anne-Kari Bratten ansatt som ny administrerende direktør i Spekter
Lars Haukaas og Anne-Kari Bratten. Foto: Foto: ANB/Terje Pedersen.
Lars Haukaas og Anne-Kari Bratten. Foto: Foto: ANB/Terje Pedersen.

Pressemelding: Styret i Arbeidsgiverforeningen Spekter har ansatt Anne-Kari Bratten (48) som ny administrerende direktør. Hun tiltrer stillingen i forbindelse med Spekters generalforsamling 19. mars neste år.

- Lars Haukaas som har vært administrerende direktør i Spekter i 18 år, har i forbindelse med at han fyller 65 år i 2013, ønsket å tre tilbake som administrerende direktør, og styret har ansatt Anne-Kari Bratten som ny administrerende direktør i foreningen. Gjennom sine 18 år som sjef har Haukaas utviklet Spekter fra den lille arbeidsgiverforeningen NAVO for noen få fristilte statlige virksomheter, til dagens Spekter, sier Dag Mejdell styreleder i Spekter og konsernsjef i Posten Norge AS. - Spekter har under Haukaas' ledelse vært gjennom en enorm utvikling i disse årene, både når det gjelder vekst i antall medlemmer og når det gjelder å utvikle Spekter til en relevant og profesjonell arbeidsgiverforening.

Mejdell er også glad for at Haukaas har takket ja til å fortsette å arbeide med strategiske oppgaver i Spekter.

Anne-Kari Bratten har takket ja til stillingen som ny administrerende direktør. Hun har vært ansatt i Spekter i snart 12 år og har de siste 5 årene hatt stillingen som viseadministrerende direktør. - Med Bratten får vi en engasjert leder med solid erfaring og innsikt i norsk arbeidsliv, som sammen med Haukaas har vært helt sentral i Spekters utvikling de senere år. Vi sikrer med andre ord både kontinuitet og en naturlig fornyelse av Spekter, sier Mejdell.

Bratten som er utdannet ved Universitetet i Oslo og Norges Handelshøyskole har før hun begynte i Spekter blant annet jobbet som organisasjonsdirektør i Jernbaneverket og personal- og organisasjonssjef i NSB Bane.

- Jeg er ydmyk i forhold til den tilliten som styret i Spekter har vist meg og ikke minst fordi jeg skal ta over stafettpinnen etter Lars Haukaas. Spekters medlemsvirksomheter er viktige for både velferdssamfunnet og for næringslivet. Jeg ser frem til å fortsatt bidra til at de skal lykkes, og jeg er glad for at medlemsundersøkelsene våre viser stor oppslutning både om våre politiske posisjoner og tilfredshet med medlemsservicen, sier Anne-Kari Bratten.

- Lars Haukaas og Anne-Kari Bratten har jobbet tett sammen de siste årene, og har gjennom dette samarbeidet samtidig lagt til rette for at dette lederskiftet i Spekter er planlagt, naturlig og udramatisk, sier Dag Mejdell.

- Jeg er stolt og glad over den utviklingen Spekter har hatt siden etableringen i 1993, sier avtroppende administrerende direktør Lars Haukaas. - Det er en glede for meg å overlate roret til min nærmeste medarbeider de siste årene. Samtidig ser jeg frem til fortsatt å bidra til Spekters videre utvikling.

 

Les også saken og intervju med Haukaas og Bratten hos siste.no/ANB:

Kontakt oss

Larsen, Gunnar Direktør for kommunikasjon og sektorpolitikk 988 41 531 gunnar.larsen@spekter.no