spekter.no>Årets sykehusleder
Per Bleikelia mottok prisen Årets arbeidsgiver av Geir Mosti (t.v) på Fagforbundets Sykehuskonferanse (Foto: Kjell Olufsen)
Per Bleikelia mottok prisen Årets arbeidsgiver av Geir Mosti (t.v) på Fagforbundets Sykehuskonferanse (Foto: Kjell Olufsen)

Klinikkdirektør Per Skaugen Bleikelia på Ringerike sykehus er kåret til årets arbeidsgiver for 2012.

- De som har foreslått Per Skaugen Bleikelia hevder at han har maktet å snu det negative til det positive. Han har bidratt til å vekke til live lagånd og felleskapsfølelse blant de ansatte. Dette er litt av en attest fra tillitsvalgte og ansatte, sier Jan Davidsen, leder i Fagforbundet i en pressemelding.

Bleikelia ble nominert av Fagforbundet Vestre Viken. Juryen trekker fram Bleikelias evner til å fremme trivsel og samarbeid gjennom felles samarbeidsmøter med ledelse, tillitsvalgte og vernetjeneste. Prisen ble delt ut av nestleder Geir Mosti på Fagforbundets sykehuskonferanse.

En lang rekke gode tiltak har gitt resultat, sier juryen. Det er inngått en avtale om helsefagarbeiderlærlinger på Ringerike Sykehus fra 2013. Videre er det ansatt flere helsesekretærer for å avlaste leger og sykepleiere, og ikke minst er det lagt opp til at alle får brukt kompetansen sin.