spekter.no>Godt tenkt om uføreforslag
Viseadministrerende direktør i Spekter, Anne-Kari Bratten
Viseadministrerende direktør i Spekter, Anne-Kari Bratten

Viseadministrerende direktør i Spekter Anne-Kari Bratten uttaler til DN i dag at forslaget om at flere uføre bør kombinere arbeid og trygd er godt tenkt. -Dette er godt tenkt, og fint for økonomien i sin helhet, men et problem på den enkelte arbeidsplass, sier hun.

Bratten peker på at det allerede i dag er så mange som har krav på og skal ha tilrettelegging, at det på flere arbeidsplasser ikke går rundt. Dette gjelder først og fremst bedrifter med døgnkontinuerlig drift, som sykehus og samferdsel.

- I dag har man krav for tilrettelegging for alle som har små barn, er syke, har funksjonshemning, er over 62 år. Hver av disse beslutningene er gode, men når en leder skal tilpasse dette på en avdeling, kan det bli krevende å få lagt kabalen. Presset øker på de friske, med økende krav om tilrettelegging, men tanken er veldig god, sier Bratten, som ikke ønsker å innta et negativt utgangspunkt.

- Så, godt tenkt. Tenk videre, gutter. Tenk på hvordan vi skal få til dette på mikronivået der hverdagen er, konkluderer hun.

Les om forslaget i DN:

 

Les hele intervjuet med Anne-Kari Bratten, "Vil drøfte uføreforslag" i DN 13. desember 2012