spekter.no>Personvern og cookies

Automatisk lagring av informasjon

Spekter.no benytter som de fleste andre nettsteder informasjonskapsler (cookies). Informasjonskapsler er små informasjonsfiler som blir liggende igjen på datamaskinen din for at tjenesten vår skal virke best mulig for deg som bruker. Dette medfører ingen sikkerhetsrisiko for deg, men du kan når som helst avslå å samtykke i lagring av informasjonskapsler.

Følgende innformasjonskapsler benyttes på spekter.no:

  • "ASP.NET_SessionId": Sesjonsinformasjonskapsel som er nødvendig for at nettstedet skal fungere, og blir definert når siden lastes. Informasjonskapselen blir slettet når du lukker nettleseren.
  • _unam, _utma, _utmb, _utmc, _utmt, _utmz. Tredjeparts informasjonskapsler som blir brukt til å hente statistikk om hvordan besøkende benytter nettstedet. Spekter.no bruker analyseverktøyet Google Analytics.
  • cuvon - Brukes til å følge med på sist gang en bruker besøkte en side.
  • cusid - Denne informasjonskapselen brukes til å etablere og fortsette en brukersesjon med nettstedet. Når en bruker åpner en side på nettstedet, prøver siden å oppdatere denne informasjonskapselen. Hvis den ikke finner informasjonskapselen, blir en ny informasjonskapsel opprettet.
  • cuvid - Denne informasjonskapselen brukes for å ha oversikt over unike besøkende til websiden, og blir oppdatert for hver sidevisning. I tillegg er denne informasjonskapselen utstyrt med en unik ID som websiden bruker for å sikre både gyldigheten og tilgjengeligheten av informasjonskapsel for ekstra sikkerhet.

Din nettleser sender også automatisk opplysninger til spekter.no sine servere hver gang du ber om å få vist en side. Dette er for eksempel opplysninger om hvilken nettleser og -versjon du bruker og din internettadresse (ip-adresse). For hver side som vises, lagres i tillegg opplysninger om dato og tid, hvilken side du kom fra, hvilken side du er på, osv. Ingen av disse opplysningene blir brukt til å identifisere enkeltpersoner. Vi bruker disse opplysningene til å generere en samlet statistikk som blant annet viser hvilke sider som er mest populære og hvilken informasjon brukerne søker. Statistikken er et redskap til å forbedre våre tjenester til deg som sluttbruker.  Alle data er Spekter sin eiendom.

Hvordan avvise informasjonskapsler

På Nettvett.no kan du lese om hvordan du kan stille inn nettleseren din for å akseptere eller avvise informasjonskapsler.

Om informasjonskapsler på Nettvett.no