spekter.no>Nyhetsbrevet Aspekter

Nyhetsbrevet fra Spekter kommer ut jevnlig med faglige artikler og nyhetsstoff.

God sommer!
«Det er godt det ikke er menneskeskapt» hørte jeg noen sarkastisk bemerke om den lange, varme, stabile våren og sommeren vi har hatt på Østlandet. Egentlig har vi ikke hatt vår i det hele tatt, for etter en usedvanlig snørik vinter, der vi kunne gå på ski til langt ut i april, kom plutselig sommeren så lett som bare det med høye temperaturer så å si over natten.
Hovedoppgjøret 2018:
Økende lønnsvekst, men fortsatt oppslutning om frontfaget

Årets lønnsoppgjør i Spektervirksomhetene er med få unntak avsluttet. Over 700 overenskomster er forhandlet i enighet. Det er grunn til å berømme både fagforeningene og virksomhetene i Spekterområdet som har vist høy ansvarlighet, og bidratt til at den totale lønnsveksten også i år er i tråd med normen fra frontfaget.
Spekter på Arendalsuka :
Kompetanse, kultur og en reiserevolusjon


Spekter er også i år tilstede på Arendalsuka som går av stabelen i august. Kompetansetrygghet, kulturmelding, regionreform og fremtidens reiseløsninger står på programmet.
Kinderegg-utfordringen

Hvordan kan ledere øke produktiviteten samtidig som de skal inkludere arbeidssøkere med hull i CVen, som har falt ut av videregående skole, som ikke har norskkunnskaper eller på andre måter har svak tilknytning til arbeidslivet?
Ny offentlig tjenestepensjon fra 2020

Fra 2020 innføres ny offentlig tjenestepensjon. Med det er vi et skritt nærmere målet i pensjonsreformen, men ordningen har også åpenbare svakheter.
                                                                   
VÅRE MEDLEMMER DRIVER NORGE

Arbeidsgiverforeningen Spekter
post@spekter.no Tlf: (+47) 47 65 70 00

Personvern

Motta nyheter fra Spekter


Pressemeldinger:

Se pressemeldinger, og meld deg på mailingliste i Spekters presserom hos NTB